poseta7
poseta8
poseta15
poseta5
poseta6
poseta4
previous arrow
next arrow

 

Шест лица од “Пријателите на Шара” и претставник од МЕД од 8 до 12 октомври 2015 година го посетија Националниот парк Шварцвалд во Германија. Целта на посетата беше да научат нешто повеќе околу креативни кампањи и ефективно лобирање за едно подрачје да стане национален парк. Беа организирани и прошетки во природа како и посета на отворениот етно музеј “Vogtsbauernhof”. Посетата беше организирана од МЕД и Еуронатур. Во текот на 2016 година Пријателите на Шварцвалд со посетата на Шар Планина и ќе ја возвратат посетата на Македонија.