“Пријателите на Шара” на тетовско гравче

deng3
deng2
deng1
previous arrow
next arrow


 

Во рамките на настанот “Ден на Гравот” којшто традиционално, по шести пат, се организираше на 17 октомври 2015 година во Теарце учествуваше и платформата “Пријателите на Шара”. На овој настан беа промовирани локални производи, а програмата беше збогатена и со настап на фолклорни друштва. Покрај традиционалното тетовско гравче се презентираше подготовка на други локални специјалитети. Оваа средба секоја година ја организира “Центарот за едукација и развој” од Теарце.